Info

Har de senaste åren jobbat på reklambyrån KING, men har nu bestämt mig för att satsa på mitt eget. Numera titulerar jag mig ’Frilansande Grafisk Formgivare Med Många Års Erfarenhet Från Några Av Sveriges Bästa Byråer’. Jag kan anlitas att driva egna projekt eller som del i en arbetsgrupp. Lite kort om vad jag har gjort ser ni här under.

Jobb

Frilans på Olof Rogbrant Design 2013-
Det är galet drag hela tiden, vilket är oerhört glädjande. Har äran att jobba med kunder som Kurppa Hosk, TBWA, Björn Borg, Garbergs, 13 Sthlm, Bukowskis, Le Bureau, M&C Saatchi, North Kingdom, Bukowskis Real Estate, Halleluja Reklambyrå, Onemotion, Bonnier fastigheter, Edelman Deportivo, Narva och KING Reklambyrå. Ihop med KING har jag arbetat vidare med kunder som Eurojackpot, ICA, Com Hem och Cloetta (med varumärken som Kexchoklad och Powerbreak).

KING Reklambyrå 2010-2013.
Grafisk Formgivare för kunder som ICA, Com Hem, Triss, Eurojackpot, Lotto, Svenska Spel, SJ, Malaco och Cloetta. På KING har jag haft en fri roll, och varit byråns enda Grafiska Formgivare. En otroligt rolig och utvecklande tid, både personligt och kreativt. Jag har fått äran att jobba med andra fantastiska kreatörer, drivit egna projekt och har i stort sett varit involverad i alla byråns kunder.

Storåkers Reklambyrå 2008-2010.
Originalare/Grafisk Formgivare. Jobbade i en delad roll som Originalare eller Formgivare beroende på projekt. En lärorik roll som gav erfarenhet att ta design från idé till leverans. Jobbade med kunder som Bonnier, Postkodlotteriet, Swedish Match, ClaireFisher, Procter & Gamble, Cederroth, Dolce Gusto, Marabou och Moderaterna.

Momentum 2007-2008
Grafisk Formgivare med inriktning mot retail. En roll med stort engagemang i hela processen från idé till färdig leverans. Jobbade med kunder som Marabou, Philadelphia, Oboy, Swedish Match, Coop, Phillips, Wella och Pampers med flera.

Georgson Business Strategy 2007.
Junior varumärkesstrateg.

Caran Automotives & Volvo Bussar 2002-2003.
Designingenjör med fokus på Volvo Bussar.

Priser

Bland annat två fina Guldägg, ett Silverägg, guld i Svenska Designpriset och guld i FAB Awards.

Utbildning

Civilekonom med inriktning marknadsföring, 2006, Handelshögskolan Göteborg.
Avslutade genom detta en lång studiekarriär.

Diplomerad vid institutionen för Reklam och PR
(GI–IHR) 85p, Stockholms universitet.

Designteknik (industriell design och formgivning) 80p, Göteborg, 2000–2002.

Kurser

Stop Making Sense med Nille Svensson,
Beckmans Akademi.

Hyper Island Master Class.

Medie- kommunikationsvetenskap 40p ,
Högskolan Väst.

Juridik (Jiken), Stockholms universitet.

Marketing, Communication och Management
med professor Larry Percy.

Kinesisk kultur och reklam, Tom Doctorow,
JWT Shanghai.

ITK (Identity Tool Kit), Henriette Koblanck.

Micro och Macro-typografi, Christer Hellmark
och Leif Thollander.

Creative Suit
(Photoshop, Illustrator, Indesign och Acrobat).

En liten liten men ack så viktig notering är att jag har stor kunskap i alla program inom Creative Suite. Photoshop är mitt flaggskepp, och där jag kan visualisera det mesta, men även i övriga program ger jag mig själv fem plus.